Koelkasten: welk type koelkast is de beste optie voor jou?

Wie online of in elektronicawinkels op zoek gaat naar een geschikte koelkast, zal verbaasd staan over de grote keuze die er qua koelkastsoorten is. En dat kan leiden tot keuzestress, want welk koelkasttype is nu geschikt voor jou? Hoe kies je een passende koelkast die aansluit bij jouw wensen, praktische mogelijkheden en het type interieur? In dit blogartikel brengen we de belangrijkste modellen koelkasten in kaart, met hun plus- en minpunten. Gebruik dit overzicht om een voor jou geschikte keuze uit het brede aanbod te maken!

De koel-vriescombinatie: functioneel en handig voor gezinnen

Een van de meest voorkomende typen koelkasten is de fameuze koel-vriescombinatie. De naam duidt al aan met welke soort koelkast we hier te maken hebben, namelijk een gecombineerde koel- en vriesinstallatie. De bovenste helft van deze koelkastsoort bestaat uit een koelgedeelte, terwijl aan de onderzijde - achter ene andere koelkastdeur - de vriesinstallatie te vinden is. Deze koelkastvariant is vooral geschikt voor gezinnen of mensen die meermalen per week boodschappen doen. Voordelig aan deze koelkasten is daarbij dat de vriesruimte vaak vrij groot is, waardoor je er behoorlijk wat vlees en diepvriesproducten in kunt opslaan. Verder is de prijs van dit koelkasttype vaak aantrekkelijk: ze zijn in allerlei prijscategorieën beschikbaar. Een minpunt van de koele-vriescombinatie is wel dat deze koelers koelroosters hebben, waar je bete geen producten voor- of tegenaan kunt zetten. Anders gaat het energieverbruik flink omhoog.

Het tafelmodel: praktisch handig en overal plaatsbaar

Een koelkastsoort die eveneens veelgebruikt wordt in Nederland is het tafelmodel. Dit betreft een kleiner formaat koelkast dat goed op een tafel of op de vloer neergezet kan worden. Een groot pluspunt van deze variant is dat die weinig ruimte in beslag neemt. Tafelmodellen zijn ideaal, omdat je er ook spullen op kunt zetten of deze koelinstallaties kunt laten inbouwen in een keukenkast. Verder worden ze veel gebruikt in campers en op de camping! Minder fijn is de beperkte opslagruimte van dit koelkasttype.

De Amerikaanse koelkast: ruimte en comfort

In de afgelopen jaren heeft het fenomeen Amerikaanse koelkast in Nederlandse huishoudens een stevige opmars gemaakt. De Amerikaanse koelkast heeft een grote inhoud en is vaak voorzien van twee deuren. Het betreft een side-by-side koelkast waarbij het koeldeel en vriesdeel op ongeveer dezelfde hoogte zitten. Vaak zit er in deze koelkastsoort een fijne ingebouwde ijsmachine, waarmee je milkshakes, ijs en koude drankjes kunt maken.

De wijnkoelkast: voor de meest luxueuze wijnen

Ten slotte kennen we nog het fenomeen wijnkoelkast. Dit type koelkast is perfect voor wijnliefhebbers. Wijnkoelkasten zijn los verkrijgbaar, maar kunnen ook worden ongebouwd. Ze houden jouw favoriete wijnen perfect op temperatuur, neutraliseren trillingen en zorgen voor het best mogelijke smaakcomfort. Je kunt met een wijnkoelkast dan ook optimaal genieten van jouw meest luxueuze wijnen.

Over ons

Elektronica enzo blog

Hallo daar! Mijn naam is Dashim en ik ben een ervaren docent in allerhande elektronicagebieden. Ik hou van de complexe en toekomstgerichte mogelijkheden welke je met elektronica kan bereiken. We kunnen het dan ook niet meer wegdenken uit ons alledaags leven. Sinds mijn opleiding enkele jaren terug ben ik gebeten door het goedje en probeer ik dagelijks op zowel theoretisch als praktisch vlak met elektronica aan de slag te gaan. Aan de hand van deze blog zal ik jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen. Intussen heb ik ook zelf (samen met een fabrikant) een elektronicachip ontwikkeld dewelke in productie kan gaan voor het gebruik in kleine toepassingen. Heel veel plezier op deze blog, tot binnenkort!

Zoeken

Categorieën

Recente artikelen

2 april 2020
Wie online of in elektronicawinkels op zoek gaat naar een geschikte koelkast, zal verbaasd staan over de grote keuze die er qua koelkastsoorten is. En

3 april 2018
Elektronica assemblage is het proces waarbij diverse componenten van electronica worden samengevoegd. Bijvoorbeeld bij een tv die moet worden geassemb

16 januari 2018
Electro specialist Heb jij twee rechterhanden? Dan kun jij veel klusjes in huis zelf regelen. Toch is het laten aanleggen van electro een zaak die je